Руският централен защитник Павел Мочалин няма да остане в отбора на Славия, където изкара повече от двуседмични проби.

Юношата на Зенит Санкт Петербург първоначално получи предложение от президента на Славия Венцислав Стефанов да се обвърже с клуба за две години, но след последните два мача, които „белите” изиграха на турска земя треньорското ръководство начело с Велислав Вуцов е преценило, че на този етап не се нуждае от услугите на такъв тип централен бранител.

И в двата мача руснакът направи непростими грешки, като само късметът го покри. Именно тези прояви на бранителя са повлияли за окончателното решение и от утре бранителят ще трябва да си търси нов отбор.

След прибирането на отбора в София още двама-трима футболисти ще последват неговата съдба. На този етап шефовете в Славия не желаят да назовават имена, тъй като първо искат да уведомят лично играчите.

Утре Славия се прибира с чартърен полет от Анталия заедно с отборите на Локомотив София и Миньор Перник. Очаква се трите отбора да пристигнат в София в 11.30 часа. След това футболистите на Славия ще почиват един ден и ще подновят тренировки в четвъртък.

В събота Славия ще изиграе последната си контрола преди началото на сезона срещу Черноморец.