Изключително нагъл апаш се опита и донякъде успя да плячкоса съблекалнята на Локомотив Пловдив преди утрешното дерби с Ботев. Крадецът успял да се промъкне в съблекалнята на „черно-белите”, докато Ясен Петров провеждаше последното за седмицата си занимание.

Първоначално апашът е бил подгонен от домакина Тодор Иванов, а в последствие е бил настигнат от треньора на детско-юношеската школа Асен Чотров, който е успял да му отнеме откраднатия сак с екипировка. Но крадецът все пак се е измъкнал. По-късно стана ясно, че липсват няколко мобилни телефона, пари и документи на някой футболисти, които не бяха открити. На „Лаута” се опитват да установят самоличността на извършителя на база свидетели.

Преди няколко години съблекалнята на Ботев бе обрана по време на самия мач срещу Локомотив, който се игра пак на „Лаута”.

Ясен Петров заведе на режим преди мача 20 футболисти на „смърфовете”, като от групата отпаднаха Бранеков и Вели. В състава на Ботев пък за първи път влезе нападателят Емил Урумов, а след контузия се върна и Саидходжа, Алегре и Чепилов не намериха място в разширения състав.