Италианският сайт за млади таланти Generazione di Talenti направи специален профил на един от най-обещаващите български футболисти – Георги Миланов. Тийнейджърът от Литекс заслужи представяне и от популярната страница на Апенините Calciomercato, като изданията не само хвалят качествата на таланта, но и дори го обявяват за „новия Стоичков”.

Generazione di Talenti разказва за кариерата на Миланов от самото начало – как е стартирал с футбола още на шестгодишна възраст в родния град Левски, заедно със своя близнак Илия. След като Левски и ЦСКА проявяват интерес към него през 2005 година, в крайна сметка близнаците се озовават в Литекс, където взимат и двамата.

Сайтът споменава, че и Илия Миланов има добри качества в отбрана, но отделя повече внимание на атакуващите умения на брат му Георги.

Освен за Литекс, се разказва и за изявите на Миланов в националните гарнитури на България, от 17-годишната селекция, до младежите.

Ето и качествата на Георги според Generazione di Talenti:„Футболист с изявени атакуващи качества. Позицията му преминава от нападател в атакуващ полузащитник, много добре взаимодейства на терена. Освен, че може да бележи голове, той може да създава положения за съотборниците си, като ги извежда на чисти позиции и дава завършващи пасове.”