Едно от новите попълнения в Левски Рикардо Нунеш даде интервю за Гонг два дни преди гостуването на „сините“ в Пловдив на Локомотив. Юношата на Бенфика бе любезен да коментира ситуацията в клуба след тежкото начало на 2014 година. Ето какво заяви пред Гонг Нунеш:

-Рикардо, защо се стигна до отпадането на Левски от турнира за Купата на България?

-Трудно е да се обясни ситуацията. Имахме позитивен резултат от първата среща, а също така изиграхме добро първо полувреме на стадиона на Ботев. На фона на това бяхме неприятно изненадани. Не отговорихме добре на агресивната игра, която практикуваше противникът. Не отговорихме на битката, която ни се предложи. Трябваше да го направим, но не стана. Те можеха да останат с човек по-малко, което щеше да промени положението. След първия гол, сякаш се разколебахме и това се оказа фатално. Вкарахме два гола, но съдията не ги зачете, всичко се разви много зле за нас.

-Как виждаш шансовете на Левски в шампионата, това е единствената надпревара, която ви остана?

-Така е. Ние добре осъзнаваме тежкото положение, в което попаднахме. Трябва да се концентрираме в нашите мачове и да гоним позитивни резултати. Нещата не зависят само от нас, трябва другите отбори да губят точки. Практически второто и първото място са невъзможни за нас. Третото място е възможно, защото имат да се разиграват още много точки. Трябва да направим всичко възможно, за да стигнем тази цел. Ще бъде трудно.

-Какво е нивото на българското първенство от опита, който вече имаш?

-До този момент участвах в мачове срещу отбори от горната част на таблицата с изключение на Локомотив София. Мога да кажа, че съперниците са добри, но не съм играл срещу отборите от втората седмица. В първата седмица има добри отбори, които разполагат с доста интересни футболисти. Щастлив съм, че ни чакат такива мачове. Срещите ще са интересни, а всеки футболист предпочита да играе в такива двубои. Очаквам да има и повече публика.

-Как ти се струва атмосферата и духът в Левски?

-Левски е голям клуб и атмосферата е точно такава. Хората очакват резултати от нас, което е нормално. Левски има страхотна история. Сега обстановката е нажежена, но това е нормално, защото резултатите са лоши. Полагаме усилия, за да променим тази ситуация, защото Левски е отбор, който иска и трябва да печели.

-С кои футболисти си най-близък в отбора?

-Нормално е това да бъдат Кристовао и Рафа Бастос. С Рамос се познаваме от много години, а Рафа говори португалски, той също е играл в Португалия. Мога да кажа, че имам много добри отношения с всички. Контактувам много и с малките в отбора, разбирам се чудесно с Боби и Ради, а също и с Гаджев. Извън стадиона се виждам и съм по-близък с тези, които говорят моя език, но тук се разбирам с всички момчета.

-Кой е най-добрият футболист в Левски?

-Няма да отговоря на този въпрос, не е редно да го правя...

-Какви впечатления оставя в теб най-новият треньор на Левски Елин Топузаков, който е доста млад за тази професия?

-Това, което той говори с нас е, че трябва да променим тази ситуация. Положението в Левски е тежко, но на терена излизаме 11 футболисти и трябва да променим нещата. Ние искаме да отговорим на всички очаквания. Неговите думи се отразиха добре на целия отбор, мисля че се видя в последния мач. Дано продължим по същия начин в следващите ни изяви на терена.