Лудогорец получи порденото си признание тази година. След като спечели всичко в България на футболния терен, бизнес решенията на собствениците на клуба братята Кирил и Георги Домусчиеви бяха наградени подобаващо. Голямото признание дойде за тренировъчната база “Гнездо на орли”, която бе изградена за подготовка на представителния тим и ДЮШ на клуба.

Базата получи награда в конкурса “Сграда на годината”, в категория “Сграда със значим социален ефект”. Церемонията се проведе тази вечер в хотел “Кемпински” в София, като проектът на Лудогорец бе в сериозна конкуренция на далеч по-мащабни строежи. Едно от основните критерии, които са опредилили избора обаче са свързани с възможността базата да бъде използвана безплатно от подрастващите в региона на Разград както и инвестицията в подобен район, където инвестиции се правят по-рядко.

Базата “Гнездо на орли” разполага с един естествен и няколко изкуствени терена, фитнес, възстановителен център, ресторант, както и редица удобства за ползващите я спортисти.