Двама нови бразилски футболисти ще пристигнат в Локомотив Пд на старта на лятната подготовка на отбора на 25 юни. Това разкри членът на борда на директорите на „черно-белите” Станимир Велев.

Двамата кареоки ще пристигнат в Пловдив от школата Кампо Де Гранде, от където миналото лято дойдоха Алекс Дос Сантош и Даксон Да Силва. Алекс вече е играч на Фиорентина, а Даксон се утвърди като титуляр в състава на „черно-белите”.

Велев заяви още, че в неделя след мача със Спартак Вн ще има сбирка на ръководството и в понеделник ще има яснота около бъдещето на клуба. Той обаче не отрече възможността клубът да бъде продаден, ако се намери купувач, но към този момент реални оферти няма. Велев потвърди информациите от вторник, че Таня Тасева ще продължи да издържа клуба със същите параметри, както и до сега.

Утре старши треньорът на Локомотив Иван Маринов дава почивка на своите по случай 24 май. Наставникът на „смърфовете” иска от играчите си да спечелят задължително мача със Спартак Вн в неделя, за да излязат с чест от шампионата след двете тежки загуби от Левски и Литекс.

Днес халфът Дани Кики замина за проби във Фиорентина с полет през Мюнхен. Футболистът ще остане 10 дни във Флоренция и ако бъде одобрен ще последва бразилеца Алекс Дос Сантош при „виолетовите”.