Португалецът Фабио Мануел Морейра Силва, който пристигна тази нощ в Кипър, взе участие в сутрешната тренировка на Локомотив София, след което се съгласи да даде и първото си интервю за българска медия.

Ето как Фабио Силва представи себе си за Гонг:

Аз съм млад играч, на 23 години. От Португалия съм, а за мен това е истинско приключение. Това е вторият ми ден в Кипър, дошъл съм тук, за да се докажа. Искам да помогна на Локомотив да постигне големи неща и в първенството и в турнира за Купата на УЕФА.

Разкажи нещо повече за кариерата си до момента.

На 17 години започнах да играя в португалската първа дивизия, за Ещрела Амадора. След това бях няколко месеца в Еспаньол от Барселона, но не можах да подпиша договор, тъй като имаше проблеми между Ещрела Амадора и Еспаньол. Така че се върнах в Португалия, подписах с Бенфика за една година. Но след една година закриха дублиращите отбори в Португалия, затова преминах в Тенерифе и там играх 16 месеца. Тренирах с първия отбор, но играех във втория.

И през тази зима си бил в Словения?

Да, бях там 10 дни, в клуб от първа дивизия, Драва, но не бях впечатлен от условията, които ми предложиха, затова се прибрах в Португалия.

Кой ти каза за Локомотив София?

Моят агент ми каза за Локомотив, той ми каза, че това е един от най-големите клубове в България. Затова аз му казах, че съм съгласен, че искам да се пробвам.

Трябваше да пристигнеш един ден по-рано, но имаше някакъв проблем?

Да, имах проблем с полета от Мадрид, изпуснах си самолета и трябваше да остана един ден повече в Мадрид и затова пристигнах вчера.

Ти бразилец с португалски паспорт ли си, или...?

Аз съм роден в Португалия.

На каква позиция играеш?

Аз съм халф, мога да играя отдясно и от ляво, но по принцип в дясно.

Колко си висок?

1.80 м.

Познаваш ли Аделино Лопеш, и той е португалец?

Да, знам го, още преди да дойде в България. Той играеше за Маритимо, един от най-добрите отбори в Португалия. Той е известен играч в Португалия.

Какво е първото ти впечатление от тази сутрин с отбора?

Мисля, че това е добър отбор. Аз не тренирах много, само двайсетина минути, но от нещата, които видях, и които моят агент ми каза, това е добър отбор, в добра кондиция, и ще се бори в първенството и за Купата на УЕФА.

Говори и с треньора сутринта, какво ти каза?

Обичайните неща. Той ме пита колко време не съм тренирал, преди да дойда, както и за позицията ми, такива неща, нищо специално.

Утре има контрола срещу Рапид Букурещ, дали ще играеш?

Мисля, че да. Това е възможност за мен, както и за клуба да ме види. Мисля, че е възможно да играя.

Колко време ще останеш тук?

Не знам, наистина нямам представа.