Нигериецът Адебовале Огунгбуре ще опита да заиграе в Локомотив Пловдив. За целта той ще трябва да впечатли старши треньора Христо Бонев по време на пробния си период на лагера на „смърфовете” в Банско.

Кратка справка за футболиста показва, че освен че е играл в известни отбори като Енерги Котбус и Нюрнберг, Огунгбуре се е запомнил и с не малко скандали по време на досегашната си кариера.

На 25 март 2006 година, в мача между Заксен Лайпциг, където играе по това време нигериецът, и Халешер, Огунгбуре е наплют и наричан „негър” и „маймуна” от привържениците на противниковия отбор, които през целия мач отправят маймунски звуци срещу евентуалния нов футболист на Локото. В отговор, Огунгбуре поставя два пръста над устата си и отправя нацисткия поздрав, с което имитира Адолф Хитлер. Немската полиция незабавно арестува Огунгбуре, тъй като в Германия е незаконно да отправяш нацистки поздрав с политическа цел или с цел злоупотреба. Все пак, след 24 часа в ареста нигериецът е освободен.

При друг инцидент, на 10 ноември 2006-а в мач срещу Плауен, след края на двубоя, Огунгбуре разбива устата на противников играч след удар с юмрук. След това той обяснява, че украинецът Андрий Запишний го е обиждал на расистка основа през целия мач. Интересното е, че нигериецът е наказан само за 4 мача, въпреки че минимумът за подобна проява е 6, тъй като дисциплинарната комисия взима предвид предишни подобни обиди срещу него.