Уругваецът Николас Раймонди бе представен като ново попълнение на Локомотив Пд. Таранът получи фланелката с №99 от административния директор на „смърфовете” Атанас Узунов, след което сподели първите си впечатления от България, Пловдив и отбора.

„Много съм доволен от посрещането. Хората се отнасят добре и позитивно с мен и моето семейство, а това е много важно. Знам какво се иска от мен и съм сигурен, че ще оправдая очакванията. Запознат съм с целите на отбора и мога да кажа, че те съвпадат с моите”, заяви 196-сантиметровият нападател.

Латиноамериканецът сподели, че е гледал дискове с мачове на Локо Пд и е наясно с визията на отбора.

„Казаха ми, че треньорът е един от най-добрите в България. Гледах на видео играта на новите ми съотборници и вече имам представа какъв футбол се играе тук. Мисля, че в отбора има добри футболисти и вярвам, че ще победим в следващия мач. Иначе за българския футбол не знаех почти нищо. Гледал съм само най-добрите ви играчи – Стоичков и Бербатов”, коментира уругваецът.

Раймонди заяви, че е във форма и е готов за игра. „Трябва само да се аклиматизирам. Още не съм свикнал с часовата разлика и се будя посред нощ”, допълни сънародникът на Диего Форлан.

Все още не е ясно дали новият нападател на „смърфовете” ще дебютира срещу Локо Сф в неделя. Атанас Узунов уточни, че пловдивчани са изпратили всички документи за жълтата карта, като дори нападателят е картотекиран в БФС и единственото, което се чака е положителният отговор от бившия тим на урусът – боливийския Университарио.

„От бившия отбор на Николас казаха, че си сменяли президента и това бавило жълтата карта. Надяваме се скоро да я получим. Всичко става по електронен път. С натискането на две копчета проблемът се решава”, коментира Узунов.