„Знам почти всичко за Литекс. Ще дам всичко от себе си новият ми отбор да стане шампион”, заяви новото попълнение на ловчанлии Родриго Галато. Бразилският вратар пристигна днес в България и веднага се присъединява към лагера на „оранжевите” в Сандански.

„До този момент кариерата ми е минала изцяло в Бразилия. От Литекс ме поканиха и за мен е чест да дойда тук. Сигурен съм, че тук ще започне нещо голямо в моята кариера”, добави вече бившият страж на Атлетико Паранензе. Той бе посрещнат на Аерогара София от президента на Литекс Трифон Попов, който веднага му даде шалче и шапка в клубните цветове, за да позира пред камерите и фотоапаратите.

„Четох доста неща, както за България като цяло, така и за местното първенство, за да съм наясно какво ме очаква тук. Не е вярно, че семейството ми ме е спирало да направя този трансфер. Всичко е ОК. Съпругата ми ще дойде в България, когато приключим със зимната подготовка”, сподели 26-годишният бразилец.

Родриго Галато бе придружаван от футболния агент Джери Перейра и главния мениджър в Литекс Стойчо Стоилов. Преди да потегли за Сандански, за да се присъедини към новия си отбор, бразилецът ще мине задължителните медицински тестове в столицата.

„Не мисля, че ще имам проблеми с климата тук. В Бразилия живея на място, където също е много студено”, завърши Галато.