Последното ново попълнение на Берое Салим Керкар заяви, че е щастлив от преминаването си в клуба, тъй като през последната половин година е бил без отбор.

26-годишният футболист започва кариерата си в родната Франция, а през 2010 година подписва с шотландския гранд Глазгоу Рейнджърс. Две години по-късно продължава кариерата си в Чарлтън, където изиграва 24 мача и бележи 1 попадение.

Въпреки че отскоро се готви със заралии, Керкар обясни, че не вижда голяма разлика между футбола в Англия и този у нас. „Щастлив съм, че подписах с Берое, защото така се стекоха обстоятелствата, че в последните 6 месеца нямах отбор и това е добра възможност за мен да се завърна на терена. Щастлив съм, че съм тук“, обясни той.

„В Англия футболът е много по-бърз и се залага повече на физиката. В крайна сметка това е футбол. В нашия отбор има много талантливи момчета и след няколко мача тук виждам, че разликата не е толкова голяма.“

„Все още не съм видял всичко, но мисля, че Стара Загора е един много хубав град, в който има добри ресторанти, магазини и места за забавление. Но преди всичко съм тук заради футбола и градът е на заден план.“

„След 6-месечно прекъсване това е добра възможност за мен да играя. За мен е важно да проверя моето състояние в момента, да го подобря по-бързо, за да съм готов за шампионатните срещи“, завърши Керкар.