Ситуацията, в която се намираме не е никак лека, но съм убеден, че ще се справим. Това заяви новият старши треньор на Калиакра Радостин Трифонов часове преди гостуването на Левски. В интервю за клубния сайт специалистът, който наследи поста от Адалберт Зафиров призна, че е оптимист за предстоящите мачове.

„Не се случва за първи път да изпадам в такава ситуация. И друг път съм поемал отбора в тежки моменти и с общи усилия някак сме успявали да се справим. И този път ще го направим заедно. Вярвам, че в оставащите мачове до края на полусезона можем да измъкнем още някоя друга точка и именно с тази нагласа ще излизаме във всеки мач. Ако не го вярвах, нямаше да бъда треньор”, коментира Трифонов.

„Не знам какво ще се случи след края на полусезона, във футбола няма нищо сигурно, още по-малко в България. Важното сега е да върнем победите, а с тях и феновете на стадиона”, добави той.

В досегашната си кариера младият специалист два пъти е бил начело на Калиакра. За пръв път поема отбора в началото на 2005-а година и под негово ръководство каварненци влизат в Б група.

В края на 2008-а година отново той е назначен за старши треньор, наследявайки поста от Атанас Атанасов. От 11-ото място, на което се намира тима, Трифонов успява да изведе родното Каляри до тройката – само на 3 точки от първия. До октомври 2009-а година, когато е сменен от Филип Филипов, специалистът записва 4 загуби, 5 равенства и 16 победи.