Новият треньор на Берое Александър Димитров заяви на първата си пресконференция, че има хищнически глад за успехи.

„Приех поканата с огромна отговорност и поради две причини. Първата е перфектно изградената инфраструктура на клуба дава възможност за една пълноценна работа. Знаете, че не навсякъде има такава. Втората причина е отношението на ръководството към треньорите. То има голяма търпимост и дава време на треньорите да покажат своите знания и умения. Това е една от причините Илиан Ииев и Петър Хубчев да постигнат такива успехи и да вдигнат толкова високо летвата“, коментира Димитров.

„Как виждам етапите на развитие на клуба – в ерата Хубчев една от най-успешните за клуба футболистите бяха вече на сериозна възраст и той взе максимума и постигна максимума с тях. Всяко нещо има начало и край. Средната възраст бе 28 години и 6 месеца. Ясно е, че с тези футболисти може да се продължи, но визията и тенденциите в съвременния футбол са съвсем различни и средната възраст намалява драстично. Ние ще налагаме млади състезатели преминали през юношеските и младежките национални гарнитури. Първата задача, с която сме се заели е селекцията и сглобяването на състава. Опитът е в лицето на Иво Иванов, Венцислав Василев и Благой Макенджиев. Трябва да добавим младост. Този етап няма как да започне и да завърши с един трансферен прозорец. Никой не е застрахован от грешки в един трансферен период. Вторият етап, който виждам е усъвършенства на връзките в отбора. Изграждане на синхрон в двете фази на играта и двата прехода. След това ще гоним и резултати. Не, че няма да гоним резултати още от първата среща. Искаме да побеждаваме във всеки мач, но няма как да прескочим етапите на развитие“, добави треньорът на Берое.

„Времето ни притиска. Ние ще работим с времето като дългосрочен план за развитие. Колко по-малко грешки допуснем през етапите, през които минаваме, толкова по-бързо ще се развиваме.“

„Лестър да сте ги чули да заявяват амбиции, че ще стават шампиони. Имам хищнически глад за успехи, но всяко нещо с времето си“, каза още Александър Димитров.