Новият спортен директор на Локомотив Пловдив Бранко Милованович се съгласи да даде интервю за Дарик радио и Gong.bg. В него той обясни с какво точно ще се занимава и какво ще промени на първо време в отбора, както и какви цели ще преследва. Бранко директно заяви, че Локомотив Пловдив ще гони в следващия шампионат спечелването на шампионската титла на България.

„От понеделник започвам да работя като главен мениджър по спортните въпроси в Локомотив Пловдив, заяви Бранко Милованович. Ще отговарям за всички спортни въпроси в клуба, не само за първия отбор , но и за младите.”

Дали е запознат с отбора, след като беше с Локомотив в Испания и присъства на подготовката там?

„Бях с отбора в Испания и видях, че има отлични футболисти, категоричен е Милованович. Бях и на контролата при представянето на тима срещу Димитровград и видях, че Локомотив има най- добрите фенове в България. Само ще трябва да поправя дисциплината в отбора.Това е сигурно. Ще направим така и играчите да имат респект към играта и феновете.Очаквам да постигнем в тази насока добри резултати.”

Какви ще бъдат отношенията на Бранко Милованович със старши треньора Неделчо Матушев?

„Моето желание е Неделчо Матушев да остане в екипа ми, заяви Бранко. Да сме заедно.От неделчо зависи. Моето желание е да работим заедно. Ако той не иска, то тогава ще търсим друг на неговото място.”

Ако Неделчо Матушев не остане значи ли, че Бранко Милованович може да изпълнява и треньорски функции ?

„Ще видим, отговори Бранко. Нека започна в понеделник работа.Имаме малко време. Трябва тази година да се преборим и да влезнем в Европа. Трябва за следващата година да направим отбор, който да се бори за титлата в българския шампионат.”