Обновеният отбор на Локомотив Пловдив постигна нова важна победа, след като в първи мач от 22-рия кръг на първенството победи Пирин с 2:0 на стадиона в квартал Лаута.

„Смърфовете” показаха добра игра и заслужено стигнаха до трите точки след голове на Гара Дембеле (4’) и Йордан Тодоров (66’). Успехът отдалечи Локомотив от зоната на изпадащите си, а с показаната игра със сигурност привържениците на пловдивчани могат да бъдат спокойни за бъдещето на своя отбор в А група.

Мачът започна отлично за домакините, след като още в 4-та минута те бяха напред в резултата. Йордан Тодоров подаде отдясно към Гара Дембеле, който от много малък ъгъл със страхотен удар до близката греда стреля над ръцете на Макенджиев и вкара за 1:0.

След попадението, Локомотив продължи да бъде по-добрият отбор, но изстрелите на Даксон и Здравко Лазаров не доведоха до гол и така полувремето завърши при 1:0.

Втората част отново започна лошо за Пирин, след като в 50-та минута „орлетата” останаха с човек по-малко. Радослав Митревски фаулира Здравко Лазаров на границата на наказателното поле и получи втори жълт картон.

Въпреки числения пасив, в следващите минути Пирин опита лек натиск, който обаче не доведе до изравнително попадение. Вместо това, в 66-та минута отлична комбинация между бившите „армейци” Здравко Лазаров и Йордан Тодоров доведе до втори гол за Локо Пловдив.

Лазаров майсторски изведе Тодоров сам срещу Макенджиев и националът с шпагат засече топката във вратата на гостите за 2:0.

В последните минути Пирин се помъчи да стигне поне до почетен гол, но това не се получи и в крайна сметка „смърфовете” победиха с 2:0.

В класирането Локомотив Пловдив се изкачи на 11-о място преди изиграването на останалите мачове от кръга с 22 точки, на 4 пред последния в опасната зона Локомотив Мездра. Пирин е на 9-а позиция с 31 точки.