Трима футболисти се разделиха по-рано днес с Етър, съобщи изпълнителният директор на клуба от Велико Търново Ендер Дурмушев, пише DarikNews.bg.

По взаимно съгласие с виолетовите разтрогват вратарят Радослав Рашков и централният защитник Милчо Макенджиев. По Кодекса на труда е освободен другият вратар Венци Димитров. През лятото той бе напуснал състава, но след това се върна и подписа тригодишен договор на 20 юли.

Така бройката на разделилите се с Етър играчи тази есен набъбна на 15. От стадион Ивайло си тръгнаха Тихомир Трифонов, Цветомир Цанков, Атанас Атанасов, Диян Димов, Мартин Станкев, Радослав Анев, бразилците Ели Маркес, Бето, Луис Едуардо и Нери, Яшар Такак и Грегори Жандре. Освен това бе освободен и Цанко Цветанов, а по-късно си тръгна и заместникът му след уволнението Калоян Чакъров.

Дурмушев отказа да съобщи повече подробности около напускащите футболисти, нито дали ще има други освободени по един или друг начин. По думите му състезателите ще бъдат разпуснати официално в почивка от понеделник, независимо че през тази седмица не са тренирали.