Монтана победи с 1:0 Спортист Своге в мач от 11-я кръг на родния шампионат. Зрителите на срещата видяха един гол и един червен картон, което нажежи доста страстите по трибуните, сред феновете дошли да подкрепят новаците в А група. Единственият гол в мача реализира Мирослав Иванов в края на първото полувреме. Заради наказанието, наложено на тима от Монтана, срещата се игра на стадиона в град Мездра.

Монтана започна по-активно двубоя и пръв създаде по-опасните положения пред съпрниковата врата, въпреки че като цяло двубоят не блестеше с кой знае колко качествени отигравания.

В 18-та минута капитанът на Монтана Даниел Гаджев удари с крак в главата Стойчо Младенов при единобоство и бе изгонен за непредпазливата си проява.

В 40-та минута след бразилска комбинация между Бето и Луис Едуардо, бе намерен Мирослав Иванов. От точката на дузпата Деко не даде шанс на вратаря Тодор Кючуков за 1:0, което се оказа и крайният резултат в мача.

До края на срещата двата тима не успяха да блеснат с много добри изяви, което прати трите точки в Монтана, а Спортист Своге „остана с пръст в уста”.

Така футболистите на Стевица Кузмановски се изкачиха на 9-о място в подреждането на А група с 14 точки, докато „шоколадите” са на предпоследната 15-а позиция с едва 7 точки в актива си.