Нова треньорска смяна стана факт в Спартак Вн днес. Треньор на вратарите отново ще бъде Илко Станчев. За последно “откривателят” на Голубович изпълняваше тази функция в отбора до миналата зима. Той се завръща сега на този пост на мястото на Костадин Костадинов и задачата му е да върне познатата форма на вратарите.

В момента стражите в Спартак са Цветомир Цанков, Генко Славов и Георги Арнаудов. Освен техен треньор, Станчев ще продължи да изпълнява и длъжността си - администратор на клуба. На Коцето Костадинов е предложена работа в ДЮШ на клуба.

Междувременно стана ясно, че освен с Пламен Гетов, който се прибра в Плевен заради лични семейни причини, Спартак се раздели и със селекционера Живко Господинов.

Двама са футболистите във варненския тим, които са с контузии. Вратарят Цветомир Цанков страда от разтежение, заради което пропусна гостуването срещу Славия, а капитанът Боян Илиев е с болки в пръста на крака.

Днес изтича последният ден от седемдневния срок даден на Родопа за обжалване на решението на Комисията за организиране на състезанията към Българския футболен съюз по повод казуса “Десислав Русев”. Тя бе постановила, че договорът на нападателя Десислав Русев е фалшифициран. Ако от тима в Смолян протестират официално срещу това решение и продължат да търсят правата си, то случаят ще се разгледа отново на по-висока инстанция.