Силното представяне на Калиакра Каварна под ръководството на новия треньор Тони Здравков продължава. След като в предния кръг тимът от Каварна разби с 4:0 Черно море, новаците победиха с 1:0 като гост и изпитващия сериозни проблеми от различни естества тим на Сливен.

Най-чистото положение преди почивката бе пред вратаря на гостите Йордан Господинов. В 24-ата минута Филипов намери Христов в наказателното поле, той с пета подаде към Владислав Ямуков, но неговият удар бе в страни от вратата.

Трябва да се отбележи, че щабът на домакините Георги Филипов и Драголюб Симонович не бяха доволни от представянето на своя тим и направиха една смяна през първата част и една на почивката.
Въпреки ранните промени в състава на Сливен, до гол стигнаха играчите на Калиакра в 76-ата минута, когато влезлият само преди секунди Георги Филипов се оказа златна смяна за Здравков и с глава засече точно центриране от ъглов удар.

В 84-ата минута войводите можеха да стигнат до хикса след заучено положение. Ямуков излезе очи в очи с вратаря Господинов и успя да го преодолее, но защитник на гостите изби от голлинията.
В 88-ата Ивайло Раденцов получи втори жълт картон и съставът от Каварна трябваше да доиграе мача с човек по-малко, но домакините не успяха да се възползват и да вкарат свое попадение.

С този успех Калиакра събра 16-точки и е на 11-а позиция, на шест точки над зоната на изпадащите. Сливен е 14-и и с десет точки е най-предно класираният отбор под чертата.

В днешния двубой в състава на Сливен дебют направи юношата на Милан Антонио Михайлов, който се появи на терена в 77-ата минута на мястото на Давид Лазари. Това е и първи мач за Михайлов в българския шампионат.