Старши треньорът на Локомотив Пловдив е изправен пред нов проблем преди контролата с Олимпиакос Волос. Той обмисля вариант да запази Базил де Карвальо и да не го пусне довечера в контролата.

Базил се е оплакал на Канатларовски, че има болки в единия крак и по-скоро няма да бъде рискувано здравето му. Така след Юнес Бенжелюн и Базил де Карвальо създава грижи за македонския наставник на пловдивчани.

„По-сериозно е положението с Юнес Бенжелюн” - разкри притесненията си Драган Канатларовски - „Той се контузи вчера на тренировката и ще отсъства поне месец. Утре в Пловдив ще мине магнитен резонанс и тогава ще стане по- ясно колко време няма да разчитаме на Юнес. След обяда разговарях с Базил и той ми каза,че има проблем. Мисля да не рискувам здравето му и да го запазя. Щях да почна с него, но може и Захора да е титуляр, ако Карвальо не играе. Останалите почти съм решил кои ще започнат. Вратар ще е Дино Шеремет, пред него в защита Джерами Родригес, Мартин Кавдански, Пламен Крачунов и Валери Георгиев. Пред тях в халфовата линия Христо Златински, Любо Витанов и ще реша кой от Ненад Лукич или Данчо Тодоров ще започне. Ако е Данчо ще играе вдясно, а Сержиньо зад нападателя. В атака Здравко Лазаров вляво, Сержиньо вдясно и при проблема на Базил, ако не играе, то в центъра ще започне Дино Захора. Има още време до мача.”

Локомотив ще бъде час и половина преди мача на стадиона, където от 20:00 часа е срещата с Олимпиакос Волос. Времето е горещо и много влажно.