Че Левски е притегателно име, е ясно и на малките деца и на по-големите такива. Всеки търсещ слава също иска по някакъв начин да се докосне до свещеното име. Тук говорим само за спорт, за нищо друго.

Още не бе свършил мачът при юношите на Левски и ЦСКА и заваляха коментари за случилото се със Спас Джевизов. Както се казва и Сульо и Пульо се изказаха по въпроса. Няма как да одобрим постъпката срещу шефа на ДЮШ на червените, но се отприщи порой от критики, по-силен от последните обилни дъждове. Кой бил на събитието, кой не бил, всеки се изказва. Дори и такива, които никога не са ходили на мач при децата. Няма лошо, но се стигна до уникалното творение да четем, че Спас е ритнат в слабините, в задните части и къде ли не.

И веднага заради един фен бе заклеймена цялата синя общност. Ръководството на червените кога се събра (или чуха помежду си), та реагираха на минутата. Гледам телевизия с претенции и там коментар - свят да ти се завие. Сините са най-лошите, те са гамените, а видите ли червените–ангелчета. Нищо че на 17 години крещят к*р за Левски. Та това е признак на висока култура и следване в Магнаурската школа.

Никой не обелва нито дума как са преминали домакинските срещи на червените в Панчарево срещу сините. Там може би обстановката е била като в Народния театър. Червените фенове са предлагали брошурки (джанки) на гостите и са им говорили с езика на Шекспир (или на Стоичков). Питайте легендата на Левски Кирил Ивков как се е чувствал там.

Накрая няколко думи и за изникналата декларация на (повечето от обявените за инициатори, отрекоха да са я подписвали) един син фен клуб. Явно завидяха, че червените фенове постоянно са в медийното пространство и решиха и те. Сигурно в написания от тях „чаршаф” има истини, но има и много съчинени неща. Как точно повярваха на Пелето, а не вярват на ръководството на Левски. И за кой са се загрижили - за този, който за престоя си при сините е взел повече от всички тях заедно или за отбора. Или за това, че някои направиха така, че два мача шампионите ще са без публика. Като говорим за обич към Левски. Кой ли искаше срещу Сиони да лиши сините от възможността да играят в групите на Шампионската лига? Баждеков и Батков ли?

Иначе да плюеш по Левски може и да е национален спорт, но не е нищо ново.