Старши треньорът на Миньор Перник Николай Тодоров – Кайзера даде интервю за Гонг, в което говори за ситуацията в клуба преди началото на пролетния полусезон в А група.

Ето какво сподели той:

Водим си нормална подготовка спрямо програмата за пролетта. От наша спортна гледна точка ние се стремим да компенсираме тази изостаналост, която се получи в началото на подготовката“.

За момента тренираме с 23 футболисти, но окончателно не мога да ви кажа точна бройка, спрямо договорите, защото има неща, които си зависят от ръководството. Когато тези неща се изчистят между футболистите и ръководството, тогава ще мога да ви кажа с колко футболисти ще разполагам.

Какво да успокоя феновете? Спокойствие няма да има поради нарушената подготовка, почти нов отбор. Няма да ни бъде спокойно въобще. Нормално е феновете да са притеснени, все пак те са част от спортната общественост и от клуба.

Много пъти са ме питали за светлина в тунела. Чакам да чуя конкретен отговор – Да, има спонсор, не, няма спонсор, за да може да се знае. Нашият основен проблем е, че нямаме генерален спонсор. Може и да има реална опасност да не започнем първенството, но на този етап не мога да бъда категоричен.