Нямам скандал с треньора Сердар Даят, обяви капитанът на Етър Велико Търново Николай Петров, който пропусна вчерашната контрола на "виолетовите" с Тетекс. Час преди мача Нико Петров е публикувал съобщение в своя профил във Фейсбук, че напуска отбора, писаха спортни сайтове и оповестиха позицията му.

"Моето време в "Етър" изтече. Това, което представлява в момента нашият отбор, казвам нашият - тоест на хората от града, които го обичат и истински милеят за него - това не е онзи виолетов отбор с велика история. В който дойдох и за който се борих всяка една минута на терена! В момента това е една аматьорщина и пародия на професионален отбор. Много неща ме дразнят и изнервят и не мога да се примиря с това да виждам отбора в такова състояние. Изявих желание да напусна. Съжалявам и ме е яд за тези хора, които винаги бяха на стадиона и когато изреват: "Има ли боляри?", ми идваше да изора терена за тях, пише в текста, подписан от Николай Петров. Снощи около 22 ч. обаче профилът на играча вече беше закрит.

За скандал между Нико Петров и старши треньора Сердар Даят съобщи днес столична агенция. Според материала играчът не сдържал нервите си и се нахвърлил върху треньора в хотела. Заради скандала Сердар Даят моментално отстранил капитана от отбора и не го взел за контролата с македонския "Тетекс".

Един от шефовете в клуба Радин Хаджиев заяви по телефона, че това са спекулации и не е имало скандали между треньора и играча. Спор ед него в контролите пробвали новите, докато халфът се бил доказал и нямало нужда да участва във всяка. След това лично занесе телефона си на Николай Петров, който отрече всичко. "Не съм имал скандал, а защо не съм играл в мача питайте треньора, той решава. Нямам активен профил във Фейсбук", заяви Нико Петров.