Със съдийството ще се сбогува днес реферът от Габрово Николай Петров. Финалът за Суперкупата на България между Лудогорец и Берое ще бъде последен в кариерата на асистент съдията, който на 30 януари навърши 45 години.

"Завършвам съдийския си път по нормален начин и затова си тръгвам удовлетворен. Излизам от съдийството с чест и достойнство – нещо, което се оказва доста трудно напоследък. Искам да благодаря на всички колеги и ръководители, които са ми помагали и без които нямаше да стигна до тук. През цялото време съм усещал тяхната подкрепа и доверие", заяви за bgreferee.org Николай Петров, който дебютира в "А" група на 8 август 1998 г. на мача Миньор Пк – Ботев Пд, заедно със съгражданите си Антон Генов и Йосиф Ронков. От тогава до сега той записва 184 срещи в елита, 3 пъти е бил асистент на дербито Левски – ЦСКА, има и три финала за Купата на България. В продължение на 8 години е асистент на ФИФА, като зад гърба му са над 30 международни срещи.

След днешния финал за Суперкупата на България, Петров ще почерпи близки колеги и приятели, а официалният коктейл ще бъде в родния му град. /БГНЕС