Председателят на Сдружение „Обединение за Локомотив“ Николай Неделчев изрази надежда, че до края на месец август клубът от Лаута ще бъде осигурен финансово. Днес се появиха информации, че текат разговори с Галин Михайлов и неговата фирма „Трейс Груп“ за закупуването на акциите на Локомотив Пловдив.

„В момента провеждам срещи в страната и извън нея със заинтересованите страни, които имат желание да спонсорират или да купят Локомотив Пловдив. Една от тези заинтересовани страни е г-н Галин Михайлов. Имахме работна среща, кратка, както всички други. Нормално е той да се запознае и с кмета на Пловдив“, коментира Неделчев за „Спортни шоу Гонг“.

„Продължават разговорите и се надявам до края на август месец да ги финализираме. Днес сутринта имах среща в 10 часа и затова се отложи Общото събрание. Причина не бе срещата с Галин Михайлов“, продължи той.

„Възможни са всякакви варианти. Както за спонсорство, така и за придобиването на акциите. Разговаряме за различни опции. Не мога да ви кажа към кой вариант ще пристъпим. Вярвам, че ще вземе на правилното решение и ще осигурим дългосрочна перспектива пред отбора. Не съм казвал, че Локомотив трябва да завърши на 5-то място. Казах, че с този отбор Локомотив има сили да завърши в горната половина на таблицата.

„Нашата идея беше да стабилизираме отбора, да осигурим една нормална подготовка на тима и да намерим партньор, с който да осигурим добра перспектива. Нямаме никакви намерения към клуба, казвам го за n-ти път. Работата е опечена, когато се подпишат документите и двете страни си стиснат ръцете. Търсим опорен халф, и някои играчи, които да вдигнат конкуренцията, но общо взето това са хората, които ще защитават „черно-бялата“ фланелка през новия сезон“, завърши Неделчев.