Бившият администратор и футболист на Локомотив Пловдив Николай Курбанов бе назначен за нов изпълнителен директор на клуба. Той ще замени на този пост подалия оставка преди няколко дни Атанас Узунов.


„Решението вече е взето. От утре Курбанов започва работа в клуба. Относно Ясен Петров позицията ми не се е променила от това, което казах вчера след мача. Има още малко време да се докаже”, коментира Галя Топалова.


Курбанов работи в клуба като администратор по времето на Георги Илиев. 54-годишният специалист има и 6 мача в националния отбор, като има отбелязан един гол.

Курбанов напусна Локомотив през октомври 2006 г., като така и не стана ясна причината за раздялата с „черно-белия” отбор.

„Много съм щастлив и благодарен за доверието на г-жа Топалова, като се надявам да го оправдая. Израснал съм в този клуб и съм работил с тези хора 6-7 години, така че мисля, че трябва да навляза по-бързо в проблемите и да ги решаваме”, коментира за Гонг Николай Курбанов. Той добави, че все още не е разговарял конкретно със собственичката на клуба, като призна, че лично Галя Топалова го е поканила на поста. Курбанов не пожела да коментира причините за оттеглянето си от клуба в края на 2006 година. „Отборът има бъдеще. Със сигурност поста изпълнителен директор е по-отговорен от предишния, но вярвам, че ще се справя. Първо ще се запозная с хората, с които не се познавам. Футболът много ми липсваше през периода, в който бях далеч от него. За момента ще работим с тези хора, които са в клуба”, допълни още новия шеф на Лаута.