Наставникът на Ботев Пловдив Николай Костов даде пресконференция преди старта на зимната подтоговка на "жълто-черните".

"Изграждането на стадион "Христо Ботев" е по-голям приоритет от зимната селекция", коментира специалистът. 

"Нося списък с 32 футболисти, които са на заплати в клуба. Има 14 момчета, които са млади. За първи път виждам отбор с толкова много млади играчи в него. Няма как едновременно да ги развием, затова им търсим отбори. Имам огромно желание да привлечем Неделев. Той е много добър футболист, който има нужда от помощ, а ние можем да му я дадем. Разговарял съм с него, той има желание да се върне. Водят се разговори с още няколко футболисти. Повтарям положението е сложно, защото имаме стари задължения, а най-важното нещо е изграждането на стадиона", заяви още той. 

"Не може да направим силен отбор, а да няма къде да настаним публиката. Не ми е нужно и на мен да изпреварвам събитията. Не искам да играем пред 3 000, а пред много повече. Струва ли си да рискуваме сега да взимаме скъпи футболисти и да не постигнем нищо в шампионата. Харесвам Кишада много, но ако го вземем, то трябва да го вземем под наем. Украинският футболист, който привлякохме отговорно заявявам, че е много добър футболист. Надявам се бързо да се адаптира към нашия футбол. Надявам се, че ще пасне на отбора",продъжи той. 

"Лично от мен няма интерес към Миланов от Литекс. Разговарял съм с новите инвеститори. Изясняваме бъдещето на клуба. Не се изхвърляме, а мислим, как да изградим клуба. Даниел Генов тренира отделно, защото явно не иска да се раздели с нас", каза още Костов.

Вече не са част от състава Пламен Николов, Айтов, Томов и Казаков.