Реферът Николай Йорданов получи наряд за дербито на 13-тия кръг в А група между Лудогорец и Левски. Елитният съдия се съгласи да отговори на въпросите на Гонг няколко дни преди срещата. „Това назначение го приемам като всяко друго от шампионата. Дали мачът е Лудогорец – Левски или Монтана – Ботев подхождам по един и същ начин. Вътрешно в мен има леко напрежение по простата причина, че това са водещите отбори в България, но това само може да ме мобилизира“, каза Йорданов. Той не пожела да коментира вече появилите се информации в медиите, където на места го определят като „син“ или „скандален“ рефер. „Мисля, че съдиите не трябва да коментират медиите. Какво очаквам в дните преди мача си го запазвам за мен“, допълни Йорданов.

Съдията коментира и нивото на футбола в предишната среща между Левски и Лудогорец на Герена, която той ръководи през пролетта на тази година. „Футбол на високо ниво и висока скорост. Добре подготвени физически отбори, което очакваше цяла България се случи на терена. За предстоящия мач си имам мое мнение и очакване. Все пак трябва да сложа едни скоби, че съм съдия, а не футболен специалист. Да, има залог, мачът е важен и отборите са в челото. Аз мисля обаче, че и двата отбора са в по-слаба форма от това, което бяха миналия път. Това е мое мнение и не искам да го налагам на другите“, каза Йорданов.

Реферът не пожела да разкрие каква е неговата тактика, с която да излезе на терена и която да му помогне да изсвири по-добре срещата. „Все едно да питаш Илиан Илиев или Ивайло Петев с каква тактика ще излязат на терена. Имам си нещо наум, но това ще си го запазя за мен. Нищо няма да казвам или да предупреждавам футболистите. Аз съм главният съдия на мача. Там има един главен съдия и 22-ма футболисти“, завърши елитния рефер.