Президентът на Локомотив София Николай Гигов заяви след загубата от Левски, че подобни лица като Стефан Спасов трябва да бъдат изгонени от футбола.

„Днес стана един хубав мач, но един човек го развали. Този човек няма да го коментирам. Ще го коментират неговите началници и аз ще следя това много внимателно. Това е столично дерби, а не мач от В група“, коментира Гигов специално пред Дарик радио.

„Поздравявам отбора на Левски и им пожелавам да станат шампиони, ако могат разбита се. Ние ще се преборим и с тези явления във футбола, които ни сервират такива човечета като този. Поздравявам моите момчета за мъжката игра“, добави босът на Локомотив София.

„Ние играхме с нагласа да спечелим този мач. Причините това да не стане ги видяхте. Докато съм във футбола няма да позволявам такива неща да се случват. Извади двамата ни най-добри футболисти за мача в сряда. Заставам зад думите си.“

„Някои съдии са млади и грешат. Но подобни лица не трябва да бъдат част от българския футбол. Жалба ще има и съдийската комисия ще реши много бързо този проблем с това лице. Това, което направи този човек е равносилно на това, което се случи на мача между Левски и Литекс.“

„Локомотив е доста сериозен отбор и от мач на мач играем по-добре. Надявам се от другата седмица да се върнем на нашия стадион. Всичко е осигурено за ремонта на стадиона и сме към приключване. Ние искаме да играем срещу Левски на стадиона в кв. „Надежда“ и смятам, че този проблем ще бъде решен през следващата седмица. Относно оставането ни в А група съм оптимист. За купата първо трябва да стигнем до финала. Трябва да бъдат изгонени подобни лица като този, поне двама-трима. Такива лица нямат място във футбола. Мога да простя на младите съдии, които грешат, но на подобни лица нямам намерение да прощавам“, каза още Николай Гигов.