Президентът на Локомотив Сф Николай Гигов прие тази сутрин в офиса си изпълнителния директор Георги Марков, старши треньора Тони Велков и трима от опитните футболисти – Кристиян Добрев, Марчо Дафчев и Димитър Телкийски, за да им разясни плановете около клуба, доколкото това е възможно на този етап. Преди тази среща той даде интервю пред Гонг, БТВ и ТВ7 по същия въпрос – ще го има ли Локомотив.

- Цялата ситуация е такава, че аз още преди три месеца ви казах, че имам намерение да се откажа от футбола. По куп причини, една от които е базата, защото клуб без база стои във въздуха и не виждам как може да съществува без база. Всичките приказки, че съм излъгал играчите и не съм дошъл на среща с тях не отговарят на истината. Не съм обещавал, че ще ходя на такава среща. Когато имам решение аз ще уведомя и тях и всички вас. Всичко останало са интерпретации и лъжи.

- Сега приемате треньора Велков и трима от опитните футболисти. Какво ще им кажете?

- Да, ще разговаряме по този въпрос, по бъдещето и по много други неща, които трябва да си кажем.

- Кои от играчите остават и кои със сигурност напускат?

- За това кои остават и кои не остават, ако въобще има някакво развитие по въпроса, ще го определи треньорът. На този етап е това, което имам да ви кажа. Смятам, че до 16-и ще има някакво развитие по въпроса и дали ще има друг човек на моето място, дали няма да има, това е въпрос на време.

- Да разбираме ли, че ако до 16-и няма развитие по въпроса за стадиона, Локомотив ще престане да съществува по този начин?

- По този начин Локомотив не може да съществува, защото той е абсурден. Не може да се плащат огромни наеми, за да играем извън нашата база. Искам да благодаря на колегите от ЦСКА и Левски, които ни помогнаха в доста труден момент. Смятам, че до 16-и, 18-и ще се намери едно разумно решение затова Локомотив Сф да продължи да съществува в различен вид от този. Аз от три месеца не съм стъпвал на стадиона, не съм ходил на мач по известни ви причини и на никого нищо не съм обещавал.

- В този ред на мисли ситуацията около стадион „Локомотив“ е доста объркана, нали?

- Дайте да не го коментираме сега. След 16-и ще поговорим повече.

- Господин Борисов ви беше обещал съдействие. Виждаме, че е готов да намери спонсори на други клубове...

- Господин Борисов помага много в неговите възможности. Сега в момента виждате в какво състояние е държавата. Всеки иска по нещо. Като задание, той го е дал, за да може да бъде решен положително въпросът. Как и докъде ще се стигне – това е въпросът.

- Обиден ли сте на някого?

- Не съм обиден. Обиден съм дотолкова, че някои хора не знаят какво се случва, други хора не знаят какво се дава и трети хора не знаят какво значи отбор без спонсор и без собственик.

- Вашата прогноза, ще го има ли Локомотив и за в бъдеще?

- Аз се надявам да го има, но всичко е въпрос на много неща.