Президентът на Локомотив София Николай Гигов пожела да внесе чрез Гонг повече яснота относно вчерашното си изявление след края на Изпълкома на БФС. Тогава той бе запитан относно дълга на неговия клуб от около 8000 лева към бившия вратар на Локомотив Сф Юлиян Левашки, но взе отношение и за по-старите проблеми с дълговете към Добри Митов и Ивайло Паргов.

„Исках да кажа, че за Митов и Паргов под договорите стои подписът на Андрей Желязков, а вероятно не съм бил добре разбран. В случая с Юлиян Левашки Желязков неправилно е замесен. Искам да уточня това, за да не стават недоразумения. Даже лично се обадих на Желязков да му поднеса извиненията си”, заяви Гигов.

Той добави, че вчера е имал среща с областния управител на София и реститутите на част от терена на стадион „Локомотив”.

„Лошото е, че и тук възникнаха неприятности с някои от собствениците. С половината от тях няма проблем и те са готови да приемат като замяна други терени. С другата половина обаче има сериозни проблеми, защото те искат много сериозни пари на цени, които по принцип са обичайни за центъра на София. Общата площ от стадиона, която е реституирана земя, е около 6 декара. Проблемни са около половината от тях. Това за съжаление ще забави нашите проекти за реконструкция на съоръжението, но ще се постараем да го приведем във вид, че да можем да домакинстваме на него през следващия сезон”, добави босът на „червено-черните”.

Той взе отношение и по вчерашното решение на Изпълкома за отнемането на лиценза на Пирин за „А” група.

„Повярвайте, че никой от нас не искаше да се стига до такава мярка, но просто не ни бе оставена друга възможност. Що се отнася до вече изпадналите отбори, то те няма как да бъдат оставени в елита, тъй като такава е инструкцията от УЕФА. При това положение ще трябва да попълним групата вероятно и с помощта на допълнителен бараж между третите класирани в двете „Б” групи”, завърши Гигов.