Президентът на Локомотив София Николай Гигов бе повече от категоричен, че не планира раздяла с голямата звезда на тима си Маркиньос. Бразилецът днес се отчете с два гола за победата над Ботев Пловдив с 3:2, която бе описана от боса на „железничарите“ като „един луд мач“.

„Това за мен беше един луд мач, от който извадихме три много важни точки. Тези точки ни пращат в друга орбита. Знаех, че ще победим, знаех, че ще е трудно. Така победата ни е по-ценна“, заяви той.

„Какъв живец? Ние правим отбор в движение. Започнахме от 5-ия кръг. От тима, който стартира първенството, останаха само двама души – Сашо Бранеков и Румен Трифонов. И двамата бяха на терена днес. Оттук нататък ще вдигаме нивото, бъдете сигурни.“

„Ударихме бингото и със Стефан Генов, и със селекцията. И преди взимахме добри играчи, но не ни вършеха работа. Наблегнах на франкофоните, ще има още един фрески играч тази седмица. Бразилецът (Маркиньос – б.р.) беше доведен от летището. Категорично той ще играе в Локомотив и през пролетта“, завърши Гигов.