Собственикът на Локомотив София Николай Гигов бе гост в предаването „Тази неделя” по bTV, в което говори за това как се е захванал с футбола, за Локомотив София и за Националния стадион, който ще бъде построен на мястото на сегашния стадион „Локомотив”.

„Предлагаха ми много пъти да помагам на Локомотив Пловдив. Водил съм разговор за Славия, но всичко си остава на такова ниво. Отидох в Пловдив, станах президент на Локомотив Пловдив. Под мое ръководство Локомотив изигра много силни сезони, два пъти влезе в УЕФА, имаше доста еуфория. Тогава във футбола имаше 4 отбора – двата софийски и двата пловдивски, всички останали бяха много надолу”.

„Не съм чужд на футбола, исках да помагам на някого. Във футбола е само даване, ако някой си мисли, че има взимане жестоко се лъже”.

„Софийският Локомотив беше след пловдивския и всичкото това нещо ги дразнеше болните локомотивци, които тогава управляваха. Те тогава повлияха на моето идване в Локомотив София. Тогава, 94-а година мисля, че беше, Локомотив беше на 1-2 точки от изпадане. Започнахме с 18 играчи, които ги освободихме още първия ден, единствено запазих Тони Велков си спомням. Локомотив София е институция в българския футбол”.

„Локомотив се помещава в една много малка част на стадиона в Надежда, ползваме 2-3 съблекални и много малка материална част, всичко останало го използва спортния клуб. Никога не сме имали документ, сега се оказа, че там има реституция. Дружеството са знаели от 2001-а за това, целият стадион е даден под наем плюс паркинга. Спортовете извън футбола се закриха”.

„Националната база, която ще бъде направена, Локомотив ще остане на нея, ще ползва и ще играе, по модела на Цървена звезда и Стяуа. И тъй като този стадион е държавна собственост, няма никакви проблеми там да бъде базата на националния отбор. С малка помощ може да имаме национален стадион и още четири други в София”, допълни Гигов.