На официалния сайт на Локомотив София бе публикувано изявление на президента Николай Гигов към феновете на тима, които от своя страна вчера разпространиха декларация, в която изказаха желание отборът да се върне да играе мачовете си на стадиона в кв. „Надежда”. Ето и целият текст на обръщението на Гигов към червено-черните привърженици:



„Обръщение на президента на ПФК „Локомотив София” Николай Гигов към привържениците на клуба.

Уважаеми привърженици на ПФК „Локомотив София”!

Във връзка с разпространеното от вас отворено писмо до властимащите по отношение на ст. „Локомотив”, което е адресирано и до мен, бих желал да изясня позицията на футболния клуб.

ПФК „Локомотив София” над десетилетие не е получавал от абсолютно никъде каквито и да е средства за ремонт и поддръжка на ст. „Локомотив”, а и нямаме информация, за това, дали са отпускани от някъде на някой средства за стадиона. ПФК „Локомотив София” не отдава под наем площи, сгради, паркинги и каквито и да е части от територията на ст. „Локомотив”.

ПФК „Локомотив София” преди години с ваша помощ и за собствена сметка на футболния клуб постави на стадиона настоящите седалки, за да може съоръжението да получи лиценз и отбора да играе на него.

ПФК „Локомотив София” преди три години плати една сериозна сума отлични средства за обработка на въжетата на козирката на целия стадион, за да може съоръжението да получи лиценз.

ПФК „Локомотив София” е платил със собствени средства всички ремонти на терени, съблекални и помещения необходими на футболния клуб, за да функционира нормално и да играе мачовете си на ст. „Локомотив”.

ПФК „Локомотив София” плаща всички свои консумативи по ст. „Локомотив” със собствени средства.

И всичко това без ПФК „Локомотив София” да притежава какъвто и да е документ за собственост на ст. „Локомотив”.

Преди известно време водих и преговори за поставяне на осветление на ст. „Локомотив”, но с дълбока разтревоженост разбрах, че двете метални колони за осветителни тела на стадиона, незнайно как са изчезнали.

Относно спекулациите по мой адрес, че съм обещал, че през пролетния полусезон ПФК „Локомотив София” ще играе официалните си срещи на ст. „Локомотив” искам да подчертая точните си думи и не желая те отново да бъдат интерпретирани. На първата тренировка на отбора за 2011 г. казах, че: „ще направим всичко, което е възможно Локомотив Сф. да играе през пролетта на ст. „Локомотив”.”

На мен също ми е изключително неприятно отборът ни да играе извън истинския си дом, като освен това да плащаме и сериозни наеми за да играем на друг стадион.

Всички искаме ПФК „Локомотив София” да играе на ст. „Локомотив”, защото тук се чувстваме най-добре.

Има и още нещо. Телевизията вече е направила програма за излъчването на мачовете от първенството и всяка нейна промяна по вина на клуба ще доведе до изменения и във получените суми за телевизионни права.

Аз се надявам в кратък срок да получим на концесия ст. „Локомотив” или част от него, която е необходима на футболния клуб, за да може ПФК „Локомотив София” да играе официалните си мачове на собствен стадион.

Благодаря ви за открито изказаното безпокойство по отношение на ст. „Локомотив” и се надявам с обединените усилия на нас, като футболен клуб и вас, като негови привърженици, да постигнем успех.!”