Днешното Общо събрание на акционерите на Пирин Благоевград доведе до изненадващ обрат. След като почти от два месеца се очакваше един от главните акционери Николай Галчев и тези около него да напуснат клуба, той остана в Пирин и дори оставката му като председател на надзорния съвет не бе приета.

По време на Общото събрание прехвръкнаха и доста искри и обвинения. Групировката Г-15 начело с Петър Байкушев обвини председателя на Управителния съвет Захари Хаджийски в неправомерно джиросване на акции на двама от напусналите акционери Иван Стойчев и Евтим Евтимов на Галчев.

От другата страна пък Галчев обвини групировката, че трансферите на Борис Галчев и Спас Далев може да са осъществени и с фалшив подпис на прокуриста на клуба Валери Стоицов, който е и член на УС.

В крайна сметка така и не стана ясно кой ще финансира отбора, след приключилото днес събрание, като за финал Галчев предложи на момента той и всички акционери да подарят акциите на Пирин на общината и на всички фенове. Предложението му бе прието с иронични подмятания и събранието бе закрито.

Акционерите гласуваха и пълна финансова ревизия за периода от обединението на двата Пирин-а от декември 2008 досега.