Футболистите на Левски Николай Димитров и Божидар Митрев бяха отведени веднага след тренировката на тима направо в затвора. Става дума за едно от най-големите места за изтърпяване на наказания за противообществени прояви. Двамата футболисти влизат след обяд в старозагорския затвор, в който преди 10 ноември лежаха политическите затворници на България.

Хичо и Божката няма да имат това „удоволствие” да лежат в пандиза, а са поканени да посетят фенклуба на сините в затвора. За тази цел председателят на националния фенклуб на „сините” Златин Тепсиев дойде лично да вземе футболисите, с които имат предварително уговорка за посещението на старозагорския затвор. Футболистите имат разрешение и от ръководството на Левски и старши треньора Емил Велев.

Последният им пожела да не се задържат много в пределите пандела. Велев проведе тренировката преди обяд заради мача на младежкия национален тим с Академик на Герена.

„Вярно е, че Николай Димитров и Божидар Митрев ще влизат в затвора”, заяви Голди за Гонг. „Причината обаче е годишнина от създаването на фенклуба там. Тръгваме веднага след тренировката с двамата футболисти. Във фенклуба там членуват както затворници, така и надзиратели. Ние имаме фенклубове в три затвора. В Казичене, Враца и Стара Загора. Старозагорският чества две години от създаването си. Всяка година честваме и от националния фенклуб ще отидем с двамата футболисти, за да ги уважим”, допълни още той.

Златин Тепсиев обясни, че инициативата е на затворниците и надзирателите в старозагорския затвор.