Президентът на Берое Николай Банев гостува в дискусионен клуб „Футбол БГ” след изненадващото равенство на неговия тим с Левски, което направи борбата за шампионската титла непредсказуема:

 

„Този резултата, който постигнахме е закономерен, според мен” – каза босът – „Постигнахме добър резултат срещу отбор като Левски. От тук нататък Ераносян ще има възможност да направи селекцията, тъй като цялата футболна власт в клуба е в неговите ръце, но най-важното е, че духът на момчетата се върна след идването на Ераносян. Бюджетът на клуба за трансфери ще бъде с 30% повече от миналата година.”

 

Николай Банев не пожела да назове конкретната сума, която ще отиде за нови попълния. Той сподели още, че капиталът на клуба ще бъде увеличен и той ще стане 10 милиона лева.

 

По повод информациите, че Васил Божков ще закупи Берое, президентът на клуба отрече да е влизал в контакт с най-богатия българин.

 

По повод появилите се информации, че половината отбор на Берое ще бъде освободен, президентът отговори:

 

„Никой, който притежава силен дух и характер няма да бъде отстранен, тъй като и това е нужно във футбола. На този етап обаче ще залагаме на повече футболисти от чужбина. Мисля, че тази година първенството бе много интересно и занапред ако има повече конкуренция ще спечели само българският футбол. Има седем-осем отбора, които не са от грандовете, играят за честта си и не взимат куфарчета.”

 

За изказването на Сираков, че Берое трябва да изхвърли половината си футболисти, защото играят грозен футбол, босът на старозагорци каза:

 

„Аз не знам защо Наско търси под вола теле. Нормално е да не можеш да се надиграваш с по-силен тим. Просто Ераносян ги беше подредил правилно. Не оспорвам, че за момента в Левски се работи правилно и може би те ще са шампиони.”

 

Относно съдийството Николай Банев заяви:

 

„Спортно-техническото ръководство ме помоли да извикам чужденец, но аз исках да се види от всички, как свири наш съдия и се оказах прав, че този не се справи, и съм доволен, че футболната общественост видя това.”