Николай Банев направи поредна крачка към завръщането си начело на ПФК Берое, след като автобусът МАН, който бе предоставен за ползване на Кариакра (Каварна), от утре ще вози футболистите на Берое.

Германското возило струва 250 хиляди евро и автобусът бе закупен в началото на тази година за нуждите на представителния тим на старозагорци.

На 17 октомври Николай Банев, който тогава беше спрял финансирането на Берое, направи неочакван жест към тима от източната Б група Калиакра (Каварна) и предостави МАН-а за ползването му от отбора, припомня БТА. На тържество в комплекс "Русалка" Банев тогава връчи ключовете на кмета на Каварна Цонко Цонев и близо месец футболистите от Калиакра пътуваха комфортно за мачовете си извън Каварна.

Автобусът ще пристигне в петък и тогава беройци ще отпътуват с него за гостуването си на Пирин. Отборът ще бъде на лагер в Благоевград преди срещата от 14-я кръг на А група.

Николай Банев отложи с няколко дни завръщането си в България, тъй като бизнесдела го задържат в събота в Дубай и затова бизнесменът ще се срещне със старозагорските футболисти в началото на следващата седмица.

Председателят на Управителния съвет на Берое Злати Генчев заяви, че пътуването на Берое и лагерът за мача с Пирин са финансово обезпечени.