Николай Банев почти сигурно се връща начело на ПФК Берое – следващият четвъртък той ще е в Стара Загора. Това стана ясно, след като днес следобед председателят на управителния съвет на клуба и тъст на Банев Злати Генчев проведе разговор с всички футболисти на отбора.

В момента Николай Банев е в чужбина и по тази причина бе упълномощил Генчев да разговаря с играчите вместо него.

Банев е изразил готовността си да се върне в Стара Загора в случай, че получи подкрепата на футболистите.

Той е обещал да издължи всички дължими суми на играчите, които вече четири месеца не са получавали заплати. Освен това Банев е гарантирал, че ще плати и разходите за следващите шампионатни мачове на тима, което означава, че срещата БероеВидима Раковски, която бе под въпрос ще се играе.

Днес на обяд футболистите организираха пресконференция, на която искат да узнаят кой притежава клуба и какви са намеренията му – и отговорът не закъсня. Два часа по-късно Злати Генчев се срещна с отбора.

Повечето футболисти са съгласни Банев да се завърне в клуба, но има и такива, които смятат, че по-добре за Берое е да има друг собственик. Те помолиха да не бъдат оповестявани техните имена.

Състезателите на „зеления” отбор бяха категорични, че ще разтрогнат договорите си през месец декември, ако Николай Банев не изпълни обещанията си.

Въпреки, че преди два дни тимът спря тренировки, днес следобед всички се събраха и проведоха занимание на стадиона под Аязмото.