Бившият президент на ПФК Берое Николай Банев заяви в специално интервю за Гонг, че е възможно да се върне в Стара Загора. „Това може да стане, ако в града има на лице една широка обществена платформа в моя подкрепа. Тя изключва обаче псевдо-феновете и хулиганите,” заяви Банев. Той за пореден път обяви, че нито той, нито концерна , който ръководи АКБ Форес имат нещо общо с италианската офшорка Трифън Дивелъпмънт, притежаваща основния пакет акции на „зеления” клуб.

Футболистите на Берое утре в 13.30 часа ще пътуват за Варна, където ще бъдат на лагерен режим преди гостуването на Спартак в събота. Днес на обяд футболистите получиха премиите си за победата срещу Беласица с 2:1 на стадиона под Аязмото.

Също така днес бизнесмените от ЛИДЕР и Общински съвет за Стара Загора - Митко Динев, Антон Андронов, Иван Славов, дадоха пресконференция, на която обявиха, че прекратяват финансовата субсидия за ПФК Берое, заради ненормалната ситуация, която се разиграва в клуба.

Бизнесмените обявиха, че ако има промяна, отново могат да застанат зад каузата, но на този етап не виждат смисъл. Също така те направиха равносметка за периода, в който подпомогнаха финансово отбора. През този период те са дали около 150 000 лева и през това време Берое изигра пет мача и от последното, 16-то място, се изкачи на 9-то място, има в актива си 12 точки.

"Ако се намерят хора, които да продължат да спонсорират отбора до изясняване на казуса "Банев", ще се радваме, но дано не се окажат в нашата ситуация, пожелаха бизнесмените. Ангажиментът ни към Берое не е предизборен и няма да бъде, защото нашите намерения са сериозни", каза Антон Андронов.