Никола Спасов изрази в интервю за "Морски гонг" в по Дарик Варна огорчението си от начина, по който е бил освободен от поста старши треньор на Светкавица. „Имам си моите проблеми, но по принцип се чувствам добре, мога да работя. Обиден съм, по простата причина, че стана в такъв период на годината, през зимата, когато ми предстоеше още едно отиване до Германия, труден момент. Да ти прекъснат договорните отношения, да не получавам повече заплата не е приятно”.

На въпроса на какво отдава решението взето от клубния президент Петко Матеев, Спасов отвърна. „Много добре знаете, как завършихме полусезона, колко доволни бяха всички, колко самият той, ако не беше доволен  нямаше шанс аз да продължа тук в Търговище. Единственият повод за освобождаването ми според мен е начинът, по който водя подготвителния период. Ако толкова не му харесва моята методика може да ми каже ” по тоя начин аз не искам” и се разделяме. Но да кажеш, че съм болен и не мога да продължа това много грозно ми звучи. Сега съм свободен агент и ако някой прецени, че не съм толкова болен мога да работя”.

Никола Спасов посочи Лудогорец като основен фаворит за титлата. „Левски се съживиха и ще изглеждат по друг начин през пролетта. Най-сериозен кандидат за шампион на България са Разград.След това са Левски. „Сините” не направиха кой знае каква селекция, но в последния момент ще намерят нещо по-свястно. ЦСКА ще направят крачка назад, те вече я направиха”, каза още Спасов.

Чуйте повече от самия него в приложения звуков файл.