Старши треньорът на Черно море Никола Спасов бе доволен от своя тим след победата с 2:1 срещу Литекс в мач от 27-мия кръг на шампионата.

„Много съм доволен от раздаването на момчетата. Мисля, че направихме най-добрият си мач като домакини срещу един много добър отбор. Стана хубав и отворен мач с много голови ситуации и редуване на атаки”, заяви специалистът.

„През второто полувреме надиграхме категорично отбора на Литекс и съвсем заслужено победихме. Изпуснахме още толкова ситуации и мога само да бъда спокоен за оставащите мачове и за финала на купата”.

„Мисля, че съдията не повлия на мача, въпреки че имаше някои спорни ситуации. Аз съжалявам за реакциите си, но пак казвам, че той не повлия на крайния резултат”.

„Не си въобразявам, че на финала за Купата ще ни бъде толкова лесно. Там мотивацията е друга, ще ни бъде още по-трудно. Литекс ще бъде много по-мотивиран”.

Спасов разсея съмненията, че Черно море ще бойкотира финалната среща:

„Аз съм убеден, че ще играем на финала. Друг е въпросът, че не сме съгласни да играем в София. Футболът е за феновете и трябва да има повече заряд. Няма да е прецедент да има второ решение. Ако няма такова ще обсъдим какво ще правим”.

Наставникът на Черно море бе доволен и от факта, че Спартак Варна най-вероятно ще остане в А Група:

„В крайна сметка винаги съм искал да го има варненското дерби със Спартак. Няма да съжалявам, ако Спартак остане в А група, доволен съм”.

„Ще се постараем да си вземем мачовете, ще играем с желание и в крайна сметка каквото дойде. Накрая ще направим една равносметка какво сме направили”, завърши Спасов.