Един от основните футболисти на Славия Николай Петров рядко дава интервюта, но се съгласи да говори пред Гонг преди най-старото столично дерби Левски - Славия. Юношата на Левски сподели вижданията си преди съботния двубой със сините на стадион „Георги Аспарухов”.

„Седем години са много, откакто нямаме победа срещу Левски на Герена. Мисля, че е дошло времето да зарадваме феновете на Славия и президента ни с победа над Левски или ЦСКА”, сподели Петров.

„Не обичам да давам интервюта, защото мисля, че българските журналисти не са искрени хора и целят повече да вредят на футболистите, отколкото да им помагат да се развиват.”

„Не обвинявам никого, че в момента не съм със синята фланелка. Сам си тръгнах от Левски, никой не ме е гонил, решението си беше лично мое. Прецених, че няма как да играя там по това време и затова реших да сменя отбора. Венци Стефанов ми протегна ръка, за което съм му благодарен, че ми позволи да се изявя като футболист. Хубавите ми моменти на Герена са повече от лошите, няма смисъл да се връщам назад сега мисля само за Славия и моето бъдеще е свързано единствено с този клуб. При белите се чувствам като у дома си. В този клуб всичко е осигурено и мислим единствено за футбол. Заплатите идват навреме, има хубава база, екипировка - работим с треньор, който е изключителен професионалист и с удоволствие ходя на тренировките”, добави още играчът на белите.

„Проблемът пред отбора на Славия в този момент е, че не можем да вкараме голове и то ранен гол, за да играем по-спокойно, а не до деветдесетата минута да стоим на тръни дали ще отбележим. Мисля, че тази година отборът играе с хъс за победа и не губим. Наистина не печелим, но трябва да се отбележи и фактът, че отборът няма загуба от доста време, а това също е важно.”

Преди време, след конфликт с предишния треньор на Славия Стевица Кузмановски, халфът на белите беше споделил, че сърбинът има само един костюм в гардероба си. „Не желая да коментирам повече тази тема, всички виждате какво стана с предния треньор. Сега се радвам, че работя с Велислав Вуцов, който има далеч повече костюми и всички се убеждавате в това, тъй като на всеки мач човекът е с различен.”

„Всеки в България на моите години говори за трансфери в чужбина, аз съм на малко по-различно мнение. Искам да продължа да играя в Славия и да се утвърдя като име в този клуб.”

Що се отнася до личния живот, Нико Петров от доста време е сгоден за баскетболистката на Дунав Русе Зорница Костова. Засега халфът на белите не бърза да прави по-сериозната крачка към брак с красивата бургазлийка: „Тя е единствената жена в живота ми, много ме промени към добро и много се радвам, че тя е част от моят живот.”

Въпреки че и двамата са професионални спортисти с много ангажименти, а и живеят на голямо разстояние, винаги намират време един за друг. „Любовта прави чудеса”, категоричен е младият футболист.