С построяването на сектор А на стадион „Георги Аспарухов” все по- актуален става въпросът и за музея на Левски. Той ще се помещава в споменатия сектор и ще е на площ от 200 квадратни метра.

От клуб „Сини сърца” се ангажираха с подготовката на наличните експонати за музея и издирването на такива, които са в частни лица. Започва се дарителска кампания, чиято цел е да бъдат открити значими за историята на Левски вещи като купи, медали, снимки, флагчета, значки или фланелки носени от футболисти на отбора.

Старта е даден от легендата Николай Илиев, който виждате на снимката с четири годишния му внук Никълъс, двамата ще дарят екип на защитника, който игра за „сините” от 1983 до 1989 и през 1992-1993 година. Илиев е шампион с Левски 4 пъти и два пъти е носител на Купата на България. Футболист номер 1 на България за 1987 година. Това е малка част от футболната му визитка. В момента Николай Илиев е член на УС на ПФК Левски.

Георги Иванов – Гонзо също е обещал да направи дарение на музея, който се очаква да бъде открит през май месец. В близко време той ще има среща с привържениците от „Сини сърца” за да уточнят какво точно ще дари.

Очакванията са и други футболисти носили слава за Левски да направят дарения за да може музеят на Левски да придобие вид, който да кара хората да го посещават.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS