Повиканият на проби в Арсенал Николай Димитров отбеляза преди заминаването си за Лондон, че очаква спокойно срещата си с треньора на „топчиите” Арсен Венгер. „Доколкото съм чувал, той е много земен човек. Мисля, че няма да имам никакъв проблем, ще се разберем”, отсече Хичо.

„Отивам на седемдневни проби. За цена е много рано да се говори, защото още няма становище дали оставам, или не. Нека не го коментираме това. В договора ми няма определена сума, за която може някой отбор да ме купи”, каза Ники Димитров пред трите медии, които го изпратиха за Лондон.

„Ласкае ме фактът, че Венгер ме е поканил. Виждаме, че той събира играчи от знайни и незнайни държави, а те после стават страхотни футболисти. Стоилов, персоналът в Левски и съотборници ми се обадиха за да ми пожелаят успех. С Божката Митрев се видяхме, но той не ми е само съотборник, а и приятел. Всички в Левски ми желаят късмет”, допълни младата звезда на „сините”.

„Всички юноши на Левски, дори и тези, които не са вече в отбора са благодарни на Стоилов. Говорил съм с тях и знам, че е така. Всичко сме му благодарни, че ни научи да играем модерен футбол”, отсече Николай Димитров.

Хичо не скри, че в дните, след като е разбрал за пробите в Арсенал, е продължил подготовката си в домашна обстановка. Освен тренировките във фитнеса на Герена, Димитров е ритал и вкъщи. Младокът и преди е казвал за Гонг, че си пада и по футбола в хола.

„Няма човек на света, който да го повика Арсенал и да си каже: Отивам пък, каквото стане. Ще дам всичко от себе си, пък дано нещата се получат”, каза още младежкият национал на България.

Димитров заяви, че знае какво да говори, когато отиде на „Емирейтс”. Крилото ще спести суперлативите си по адрес на любимия си футболист - Кристиано Роналдо и сънародника си Димитър Бербатов, които играят за най-големите противници на Арсенал – Манчестър Юнайтед и Тотнъм.