Отборът на Локомотив Пловдив постигна лека победа над гостуващия Миньор Перник. На своя стадион в парк “Лаута”, “смърфовете” успяха да отбележат три безответни гола, които им осигуриха и трите точки.

Възпитаниците на Саша Николич започнаха много силно мача, като още в първите двадесет минути на срещата създадоха четири добри ситуации за гол пред вратата на гостите. Още в 5-ата минута Карвальо имаше удобна възможност, но не успя да засече топката след центриране на Самир Бенжелюн. От подобно положение не успя да се възползва и Раймонди след ново центриране на Бенжелюн.

В 20-ата минута Сержиньо направи отличен рейд, пробягвайки почти целия терен, но в крайна сметка не успя да завърши добата си атака с изстрел по посока на вратата на Чворович. Още в следващата атака за домакините пропуснаха и най-добрата си възможност. Здравко Лазаров намери отлично Йонес Бенжелюн, но последният не засече по най-добрия начин топката и пропусна.

Нищо обаче не помогна на гостите в 25-ата минута, когато Сержиньо подаде на Карвальо, а нападателят прати топката в мрежата за 1:0. Пет минути по-късно преднината на Локомотив Пловдив бе увеличена, с което до голяма степен бе решен и крайният изход на мача. Отново Сержиньо бе замесен в головата атака, когато центрира прецизно, а Христо Златински с глава покачи на 2:0.

Крайният резултат в срещата бе оформен в 380ата минута. Завърналият се в Локомотив нападател Базил Де Карвальо се разписа за втори път в мача, като този път се възползва от пас на Раймонди. Сенегалецът пое топката и с удар от малък ъгъл направи резултата класически.

През второто полувреме домакините видимо намалиха темпото, което повлия и на качеството на двубоя. Пет минути след подновяването на играта Карвальо можеше да реализира своя хеттрик в мача, но този път изстрелът му срещна гредата зад Чворович.