Мощен централен защитник от Нигерия пристигна в София, за да мине пробен период в Левски. Футболистът последно играл в немския Карл-Цайс Йена и се казва Дарлингтън Омодиагбе.

Високият над 1 метър и 90 см африканец е харесан лично от спортния директор на „сините” Даниел Бориморов. Доскорошният футболист дори е играл заедно с Омодиагбе по време на престоя си в Мюнхен 1860.

Защитникът сподели за Гонг, че знае за Левски от няколкото години и най-вече от участие на клуба в групите на ШЛ. Познава се с Даниел Боримиров от съвместната работа в Мюнхен като допълни, че Боримиров познава отлично неговите качества.

„Гледал съм мачове на националния ви отбор, имате много добри играчи, особено онзи нападател който играеше в Байер Леверкузен. Ще се постарая да покажа най-доброто от себе си за да остана в Левски”, сподели за Гонг Омодиагбе.

Нигериецът играе като централен бранител, но би могъл да се справя и с ролята на дефанзивен халф. Състезателят е играл и на двата поста по време на дългия си предстои в Германия.

 

Дарлингтън Омодиагбе е роден на 2 юли 1978 година. Започва професионалната си кариера през 1995 в Порт Харкорт Шаркс. Две години по-късно заминава за Полша, където се състезава в Гранск и още няколко местни отбора, а след това отива в Германия, за да премине през Хановер и Дуисбург.

 

На 25 февруари 2007 година изиграва 150-я си мач във Втора Бундеслига с тима на Унтерхакинг, като едновременно с това за първи път слага и капитанската лента на ръката си. През следващия сезон Омодиагбе играе в Карл Цайнс Йена.