Нападателят на Литекс Вилфред Нифлор получи приза за играч номер 1 на 9-ти кръг в А група. Французинът вкара победното попадение за своя тим срещу Славия в домакинството, спечелено с 1:0. От общо 22 гласували треньори и специалисти Нифлор получи 8 гласа, второто място с по 7 си поделят вратарят на Славия Райс Мболи и халфът на Локомотив Пловдив Даксон да Силва.

„Благодаря за наградата най-вече на моите съотборници, които имат съществен принос за този приз”, заяви Нифлор.

„Никой не ни е поставял цел за шампионската титла в България. Играем мач за мач, дано на полусезона да бъдем по-напред във временното класиране. Новият ни треньор Ангел Червенков дава повече свобода на играчите, а и ние си повярвахме, че сме много добър отбор”.

„Лично аз не знам за мой трансфер, в Литекс съм много щастлив и се чувствам отлично. Надявам се да вкарам, колкото се може повече голове и моят тим да печели. В България бих играл единствено за „оранжевите”, моя продажба в Левски или ЦСКА изглежда нереална – те все пак са конкуренти на Литекс за титлата”.

„Въпреки загубите на ЦСКА, те си остават фаворит във всеки един мач и за шампионската титла в България. Ние спечелихме вече няколко мача и излизаме в неделя за поредна победа. Срещу „армейците” обаче трябва да сме много внимателни и да не си позволим никакво отпускане. Шансовете в този мач са 50:50”, допълни французинът.