Няма нищо случайно на този свят. Така е и в българския футбол. Няма нищо случайно. От няколко седмици от ЦСКА вдигат патърдия, че българските рефери ги режат ритуално, че им се показват измислени картони. Нищо ново. На „Българска Армия” виждат поредната директива. Преди две години директивата бе „Левски”, сега явно според „армейците” новата директива е „Лудогорец”. Нищо нелогично. В ЦСКА показаха през последните години, че след като не могат на терена, се опитват да прехвърлят нещата извън него. То не бяха директиви, не бе заклеймяването на съдии, не бяха чудеса. Няма нищо случайно на този свят.

Както е известно, при завръщането си на „Българска армия” Стойчо Младенов публично коментира, че се работи "сините" да спечелят титлата, но в крайна сметка се оказа, че не е прав, след като Лудогорец спечели първенството, а Левски едва влезе в тройката, хващайки последния влак за Лига Европа.

Преди две години, след края на сезона, Стойчо Младенов каза следното по темата за директивата „Левски”: "Това беше стратегия от моя страна, игра на думи. Мое хрумване. По този начин исках да изведа нашия любим отбор там, където му е мястото. За жалост, не успях. Доколко е била успешна тази стратегия, всеки може да прецени. Бяхме на един гол от титлата!"

Някак си ми се струва, че нещата се повтарят. ЦСКА се опитва по всякакъв начин да запази първото място в А група и в действие влизат нови ходове, нови „жертви”, нови нападки, нови манипулации и нова директива.

ЦСКА победи с 3:0 Локомотив София в последния кръг от А група. След срещата членът на Управителния съвет на ЦСКА Иво Котев съзря нови тенденции: За пореден път, не знам, декларации ли трябва? И миналата седмица писахме. 33 картона за 9 кръга има ЦСКА, това се прави, защото сезонът е дълъг, по този начин опитват да ни обезкървят. Нямам думи вече. С тези картони това е явна, целенасочена и умишлена тенденция от всички съдии. Умишлено ни шарят с картони. От 32-33 картони половината не са заслужени, смело мога да кажа. В никакъв случай не сме най-грубият отбор. Това е пълно безобразие, което не знам как можем да го спрем. Всички са възмутени до крайна степен. Този мач бяха ли заслужени, вие кажете!”

Стойчо Младенов също не пропусна темата и в интервю пред ТВ7 заяви: „Още в третия кръг алармирах и сигнализирах за тази тенденция. Имам информации. И доказателството е ясно – 35 картона за нас при 12 или 13 за Литекс и Лудогорец, нашите конкуренти. Още в следващия момент ще започнат да ми излизат основни играчи за наказания – за един мач, после за два, за три. Тони Силва има четири картона – той ли е най-агресивният играч, та получава картон всеки мач или през мач? Платини е с четири, Маркиньос – четири, Съни сега гори за един мач за пет картона. И това става в ситуация, в която ясно се вижда, че ЦСКА не е агресивен отбор. Ще ги усетим картоните, когато се разделят шестиците, когато започнат да горят играчи за по три-четири мача. Не само, че няма да използвам даден играч, ами ще излезе и от ритъм. Тогава ще е много трудно.”

А дали в същност нещата изглеждат по този начин, както се оптиват да ги представят от „Българска Армия”. Дали ЦСКА не се опитва с този рев през последните седмици да си спечели едно по-благоприятно реферско поведение за по-важните мачове, които предстоят от тук нататък през сезона. Няма нищо случайно на този свят.

В този ред на не случайните неща, Стойчо Младенов заяви в интервюто пред ТВ7: „Когато към ЦСКА са коректни, аз не го крия. Ето – Ивайло Стоянов, след всички мачове, които ни е свирил, съм му стискал ръката. Винаги е бил безкомпромисен и е спазвал правилата без да се съобразява с някой друг.”

Е, няма нищо случайно на този свят. Именно Ивайло Стоянов бе определен да ръководи мача между Берое и ЦСКА от десетия кръг на А група.

Не изглеждат случайни нещата, нали?