Отборът на Локомотив София постигна победа с 2:0 над третодивизионния тим Мастер в първи мач от 1/16-финалите на турнира за Купата на България. Срещата, която се игра на стадион „Славия“, не предложи много футболни емоции на малцината фенове.

Въпреки неубедителната си игра, футболистите на Локо София поведоха още през първото полувреме. В 34-та минута след комбинация между Георги Христов, Александър Манолов и Димитър Илиев, завърши с центриране на Манолов към Илиев, който отблизо откри резултата.

В средата на първото полувреме имаше съмнения, че Васил Велев от червено-черните е получил втори жълт картон, но се оказа, че в ситуацията, в която се смяташе, че е получил първи такъв не е бил официално санкциониран, а е получил само устна забележка от рефера.

В самия край на мача Локомотив София пропусна да увеличи преднината си. Даниел Пеев пропусна да се разпише от дузпа в 83-та минута. Наказаният удар бе отсъден за игра с ръка на Павел Георгиев.

В даденото от съдията продължение Локо Сф стигна до заветния втори гол. След центриране от корнер и удар на Дюлгеров, защитник изби топката от голлинията, тя отново се върна към Дюлгеров, който бе точен за крайното 2:0.

Столичните железничари не успяха да зарадват много феновете си, въпреки успеха с два гола, тъй като не вдъхновиха по никакъв начин малцината привърженици. От друга страна, гостите от Бургас се държаха достойно, като се има предвид, че са отбор от В група.

Локомотив София: Галев, Върбанов, Бранеков, Велев (Димитров 77), Манолов (павлов 71), Д.Илиев, Дюлгеров, Гаджев (81 Борносузов), Г.Христов, Гаров, Пеев.

Мастер Бургас: Нотев, Маринов, Ненов, Гочев, Димов, Съсъров (П.Георгиев 59), Рачев, Златев (Н. Иванов 79), Филипов, Иванов, Стойчев (Раев 71).

Реваншите от 1/16-финалите на турнира ще се проведат на 24 и 25 ноември.